Jurnal de călătorie

În sfârșit la Ibiza

De mult mă gândeam la a merge în Ibiza dar nu credeam că ajung acolo așa curând. Am mers prin Aventurescu (pagina de FB cu sugestii de călătorii).

Călătoria dus a fost foarte obositoare. Am avut 2 escale. Momentul în care am ajuns la hostal a făcut să merite însă toată oboseala. Camera era mică dar cochetă, cu baie interioară și o terasă mică pentru fumat.

Partea „interesantă” e că am mers efectiv singură. Nu a fost tocmai perioada concediilor în luna mai. În fine, eu călătoresc mereu singură dar, de data asta era chiar prima dată când mergeam pe cont propriu în vacanță.

Apropo de a călători însoțită, am avut o experiență nu tocmai plăcută cu câteva luni în urmă deoarece persoana avea alte „valori” decât mine, ca să mă exprim plastic și se și baza pe mine în toate aspectele. Astfel încât faptul că am mers singură știam că va fi o experiență în sine, prin comparație cu anterioara.

Magazinul alimentar era la 5 minute de hostal iar plaja la vreo 10 minute. Când am ajuns prima dată pe plajă a fost aproape un șoc, atât de frumos era! Marea, nisipul, faleză, restaurantele și clădirile din depărtare făceau așa un tot unitar de frumusețe și armonie.

Am avut cazarea în San Antonio, la 15 km de Ibiza dar m-am deplasat cu autobuzul până acolo. Și San Antonio era ok, deși avea o reputație proastă din cauza turiștilor englezi care se îmbătau și se drogau în mod frecvent. Eu am avut noroc că am fost în extra sezon, așa că nu a fost mare aglomerație și nici gălăgie nocturnă iar hostal meu era într-o zonă liniștită.

Întâlnirea cu Dela, o prietena de pe FB a fost una specială. Am avut impresia că ne știm de când lumea. I-am adus câteva cărți în limba română iar ea mi-a adus unele în engleză. Timpul petrecut cu ea a fost minunat și chiar a fost interesant să cunosc pe cineva din online (eram deja la a doua experiență pozitivă).

M-am reîntâlnit și cu niște cunoștințe din țară care s-au stabilit în Ibiza dar și o persoană mai specială cu care m-am văzut după vreo 15 ani. Am avut sentimentul clar că timpul a trecut peste noi nu prea blând dar în fond am rămas aceeași în aspectele care contează. Am realizat totuși că „viața” poate răpi inocența din noi și să ne lase pustiiți. Apropo, i-am dăruit uleiul esențial Cheer. A fost cumva simbolic să aduc bucurie într-o sticluță. Era ca și cum voiam să mă asigur că are bucurie.

Toată lumea îmi spunea: să mergi la Formentera, așa că am fost acolo împreună cu un cuplu care nu o văzuse deși erau de mult timp stabiliți acolo. A fost superb! O oră de mers cu barca, apoi am închiriat o mașină acolo. Am fost pe plaja cu nisip alb, Ses Illetes, recomandată chiar in ziua aceea, apoi în capitala insulei, San Francisco unde era așa o liniște de puteai să o atingi cu mâna. Mi-a plăcut mult Formentera!

La întoarcere am mers la Pizza Loca. Pot spune că am mâncat acolo cea mai buna pizza de când mă știu. 🙂

Toată perioada petrecută în Ibiza a fost super. De altfel, Spania nu m-a dezamăgit niciodată. Îmi place țara și oamenii, situatia economica nu e  grozavă.

A fost prima dată când am fost în vacanță în Spania într-o zonă turistică, așa că sentimentul pe care l-am avut a fost de nedescris. Cunosc limba spaniolă, așa că nu am avut niciun fel de problema de comunicare. Și deși nu am mai vorbit spaniolă de vreo 2 ani, mi-a revenit în minte imediat ce m-am aflat acolo. Cred că și asta face parte din farmecul acestei limbi. Inutil să zic că vorbeam încă spaniolă în Austria, fiind ocupată să (mă) traduc din spaniolă în germană. 🙂

Mi-a plăcut foarte mult clima. Mereu cald, chiar dacă  dimineața nu era foarte însorit. Aș vrea să locuiesc într-un loc cu așa o climă tot timpul anului, lucru care nu se întâmplă nici măcar acolo.

Vreau să merg iar la Ibiza iar, tot în extra-sezon dar însoțită probabil și cu un plan de explorare clar, astfel încât să văd toate plajele care există, niște apusuri de soare care am auzit că sunt magnifice dar și tot ce nu am reușit să fac de una singură.

Mela

 

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns