Interviu

Interviu 170 Livia Furia

kalapod.ro

📋 Cine sunteți?

Un autor de Fantasy şi, mai nou, SF; medic veterinar în viața de zi cu zi.

📋 Ce reprezintă pentru dvs. lectura?

O evadare din cotidian; metoda de a scăpa de grijile zilnice; dorința de a vizualiza poveşti minunate.

📋 Ce v-a determinat să începeți să scrieți?

edituradiana.ro

Am avut un imbold pe la 12-13 ani. Textele nu prea grozave iar reacția profesorilor a fost mai mult negativă. După 25 de ani mi-am dorit să scriu o carte, așa că am scris-o.

📋 De unde vă inspirați?

Din visele de peste noapte, în cea mai mare parte; probabil din anime-uri o foarte mică parte.

📋 Ce cărți marcante ne recomandați?

Depinde de preferințe pentru fiecare. Eu sunt fană horror, deci recomand autori ai acestui gen. Am citit mult, de la aventura la SF, polițiste, thriller, romantice, acțiune, horror. Ce aş putea recomanda? Pentru cei mai tineri Harry Potter şi toată seria lui Jules Verne, pentru toți Conversații cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch, pentru că e bine să te cunoști pe tine mai întâi înainte de a-i cunoaște pe alții.

📋 Cum s-a născut „Hotarul”?

Am terminat o serie şi, cum aveam în continuare poftă de scris, l-am scris pur şi simplu. Vise amestecate cu fantezie.

📋 Ce aduce nou „Choice”?

Un univers nou, o rasă de alieni, relații sociale complexe şi mulți monștri. Este o carte care te tine cu sufletul la gură.

📋 De ce să vă citim?

Pentru că este o carte cu un subiect diferit, un amestec de acțiune, credințe şi întâmplări ciudate, o carte pe care vrei să o citești până la sfârșit ca să vezi ”despre ce este vorba”.

📋 Ce credeți despre ce se scrie în România acum?

Avem autori pentru toate genurile şi este un lucru minunat. Cititorii au de unde alege lucrări bune la preturi accesibile.

📋 Ce planuri literare aveți?

Să scriu atâta timp cât am inspirație pentru că știu ce înseamnă writing slump şi cum trec anii fără să poți scrie două fraze care să se completeze una pe cealaltă.

📋 Care sunt hobby-urile dvs.?

Să dorm, pentru visele surprinzătoare pe care le am uneori; să cresc animale; să călătoresc.

📋 Se citește mai mult acum?

N-aş putea spune. În copilărie îmi amintesc de schimburile de cărți pe care le făceam cu prietenii mei şi pot spune cu mâna pe inimă ca foarte multe locuințe aveau biblioteci impresionante.

📋 Un mesaj pentru cititori. Mulțumesc.

Să citească mult şi să nu se teamă să încerce genuri noi; să-şi permită să iasă din zona confortabilă pentru că pot găsi lecturi interesante în orice gen.
O zi plăcută tuturor!

# Mela

Vidia.ro
Distribuie:
Share on Pinterest

2 comentarii la “Interviu 170 Livia Furia

  1. Ma bucur ca primesc din nou e.m.-uri cu recenziile tale, draga Mela! Mi-a placut acest interviu, doamna Livia Frunza a raspuns sincer si frumos! 🙂 O sa incerc sa citesc din ce a scris dumneaei, desi, marturisesc ca nu sunt fan al acestui gen! 🙁 O sa ii recomand fiicei mele care este MARE FAN al genului SF si chiar si horror!

    O toamna frumoasa sa avem cu totii! Cu lecturi placute si interesante! Dar si cu vreme faina! 🙂

Lasă un răspuns