Jurnal de călătorie

Șapte zile în Corfu, Grecia

Bun venit din nou la o postare din ciclul „Jurnal de călătorie”. Anul trecut în iulie am fost cu o prietenă în Corfu prin Christian Tour. O experiență minunată pe care doresc să o împărtășesc cu voi prin aceste fotografii. Am avut parte și de ceva peripeții dar asta e parte din farmec.

Am intrat pentru prima dată în mare, o mare de o culoare mereu în schimbare. Am mâncat mâncare tradițională și am gustat renumitul sos din usturoi.

Ne-am bronzat, mai bine zis ne-am cam prăjit, cel puțin în primele zile. Am locuit într-o vilă cu o piscină la câteva scări distanță. Atmosfera grecească seara se putea compara în mica măsură cu cea din Spania, fiind altfel, misterioasă, atrăgătoare, romantică  chiar.

Nu știu când și dacă voi mai ajunge vreodată în Grecia dar ce e clar e că am rămas cu amintiri frumoase. Pozele sunt făcute de Hajni, prietena cu care am fost. Mersi, Hajni. 🙂 Ea e specialistă în poze spectaculoase.

 

Seară pe plajă a fost mirifică, după cum puteți vedea. Cerul și marea formau un tot unitar plin de culoare.

Inutil să mai menționez că Hajni e pasionată de flori, plante, vegetație, ca dovadă pozele anterioare.

Aici era un restaurant exclusivist unde prețurile nu apăreau în meniu. Noi am contemplat marea de pe terasă și cam atât. 🙂

Seara totul era plin de mister, romantism, atmosferă de petrecere, timp perfect pentru plimbări pe faleză sau pe străzile destul de înguste.

Minunata mare din Corfu a fost foarte liniștită în primele zile dar forate furioasă în ultimele.

 Ați fost în Grecia? Unde și cum a fost? Ce alte destinații îmi recomandați? Mulțumesc anticipat. 🙂

Photocredits: # Hajni S.

Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

4 comentarii la “Șapte zile în Corfu, Grecia

  1. Hei, Geo. 🙂 Sunt încântată că ți-am stârnit amintiri frumoase. 🙂 Nu toate aspectele au fost pozitive dar marea și atmosfera a meritat tot efortul și a compensat neplăcerile. Noi am fost cazate în Agios Gordis. 🙂

 1. Da, minunat articol si poze pe masura! Eu am fost in septembrie 2013 la Olympic Beach, cu al meu sot! Initial doream sa mergem pe o insula, dar fiica noastra, care a fost de vreo 4 ori in Grecia, ne-a recomandat sa mergem mai intai pe continent, apoi cu o alta ocazie pe o insula! Am ascultat-o…dar nu ne-a prea placut. Statiunea Olympic Beach este langa Paralia Katerini (aici sora mea a fost de 8 ori, ii place mult acolo, ea iubeste mult si poporul grec!).
  Dar Olympic Beach nu prea avea specific local! 🙁 Este…cosmopolit!
  Ce ne-a placut mult de tot a fost vizitarea orasului monahal (complex de manastiri) METEORA, care reprezinta cel de-al doilea centru religios al Greciei, dupa Muntele Athos. Este ceva ce ”iti taie respiratia”! Si ce intrece orice imaginatie, referitor la constructia acestor manastiri cu foarte multi ani in urma, cand NU existau atatea materiale de constructie si mjloace de ridicare a acestor manastiri!

  O vara cu frumoase calatorii iti doresc, Mela draga! 🙂 In tara si/sau in afara ei! 😉

  1. Îți mulțumesc. 🙂 De poze e „vinovată” Hajni în totalitate. Mă bucur mult că mi-ai relatat experiența ta personală. Nu știu dacă voi pleca în străinătate în vara asta dar în țară voi merge sigur. 🙂 Oricum vă voi împărtăși aceste aspecte în articole viitoare. Am oricum mult de recuperat din anul 2015 în special când am fost in nenumărate locuri aici în Austria în excursii de o zi. Vară frumoasă Manuela. 🙂

Lasă un răspuns