Jurnal de călătorie

O vizită în Enns, Austria

Orașul Enns se află în Austria, mai precis în Austria de Sus sau Oberoesterreich. Este situat pe râul Enns care formează granița cu zona Austria de Jos (Niederoesterreich). Aparține așadar zonei Linz (Linz Land). Are aproximativ 12.000 de locuitori. Orașul a fost unul dintre primele care au primit statutul de oraș.

Primele documente sunt datate din 22 aprilie 1212. Această dată apare și pe Turnul Orașului, elementul principal de atracție al localității. Aproape 13% din suprafața locului este acoperită de păduri iar 64% este folosită pentru agricultură.

Orașul este divizat în 14 districte. Mai multe date privind istoria orașului începând cu locuitorii celți, găsiți AICI.

Noi am fost doar în trecere prin oraș. Pe mine m-au impresionat cel mai mult turnul orașului, cum era și normal. Are o înălțime de 60 de metri și deși era foarte cald am decis să urc până sus de tot.

Entuziasmul meu a fost contagios, astfel că am urcat cu toții. Scările turnului sunt diferite că formă, material și vechime, astfel că am cam obosit până sus dar panorama a meritat efortul.

Și clădirile m-au impresionat, fântâna arteziană destul de originală și locul în sine. Vă invit să mă urmați de data asta într-o călătorie imaginară în acest deosebit oraș, prin intermediul vizual al pozelor făcute.

Iată imaginile din vârful turnului. 🙂

Dacă vă aflați vreodată în zona Linz, nu trebuie să ratați acest oraș. Mi-ar fi plăcut să văd și mai mult dar din motive legate de timp nu s-a putut.

Da, încă ceva: urcând în turn am văzut clopotele imense și mecanismul complicat al ceasului.

 

Voi ce ați mai vizitat? Ce locuri îmi recomandați?

Ce planuri de vacanță aveți?

Următorul articol din jurnalul meu de călătorie va fi despre Grădina Zoologică Schoenbrunn din Viena unde am văzut pentru prima dată elefanți, urși polari dar și crocodili și un fel de rinoceri.

Călătorii plăcute și relaxante! 🙂

Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

4 comentarii la “O vizită în Enns, Austria

 1. Frumoasa descriere, Mela! Frumoase si interesante fotografii! M-au impresionat pt ca mie imi place sa calatoresc….dar, doar virtual! 😉 Deocamdata!
  De cativa ani, eu si sotul meu calatorim in tara! Am avut si calatorii in strainatate (Ungaria, Germania, Muntenegru si
  Grecia). Am dori sa mai facem, dar timpul si….alte ”bariere” ne impiedica sa facem calatorii si in tara si…in afara!
  Pentru tara, cred ca toate regiunile sunt frumoase, meritate vizitate! 🙂

  Calatorii placute in continuare sa ai, Mela draga! 🙂

  1. Bună Manuela. Mă bucur mult că ți-a plăcut articolul. 🙂 Te rog să îmi recomanzi câteva locuri din țară unde ai fost și ți-a plăcut. Îți mulțumesc. 🙂

   1. Brad jud. Hunedoara, pt Muzeul Aurului, dar si pentru peisajele si satele din jurul acestui oras! Si pentru oamenii tare frumosi la suflet! Eu sunt banateanca 100% si oraseanca (Resita), dar iubesc multe locurile descrise mai sus si oamenii de acolo(sotul meu e de acolo si mergem macar de 2-3 ori pe an acolo, chiar daca nu mai avem
    rude, doar prieteni dragi).
    Turda – Salina si Cheile Turzii ! Si acolo sunt oameni frumosi la suflet, i-am cunoscut acum cativa ani pe FB si ne-am intalnit de vreo 3 ori acolo!
    Cluj, Sibiu, Sighisoara!
    Banatul Montan (Caras-Severin): Baile Herculane (statiune care, se pare, ca va (re)deveni ce a fost odata…), cascadele Bigar si Beusnita, Morile din comuna Eftimie Murgu, Muntele Mic, Muntele Semenic si lacurile artificiale din jurul lui (3 la numar), Cheile Nerei si Cheile Carasului!
    Asa pe scurt….Ca ar fi mai multe!
    (in Moldova, la manastari am fost doar cu multi, multi ani in urma, copil fiind. Dorim sa mergem acolo
    si in Maramures, de asemenea!

    Timp, dispozitie si sanatate sa avem! Si….finante! Ca locuri ar fi foarte multe in tara noastra 🙂

    Toate cele bune!

    1. Doamne, ce de locuri! Va trebui să fac o listă și un plan de „atac”. Îți sunt recunoscătoare pentru aceste recomandări. Doar în Sibiu și în Sighișoara am fost deja, mai am atât de bifat! Îți mulțumesc! 🙂 Da, timpul și finanțele sunt importante întotdeauna. 🙂 Seară liniștită, Manuela. 🙂

Lasă un răspuns