Interviu

Interviu 157 Alessia CM

1. Bună. Ce ne spui despre tine?

Bună ziua. Ceea ce pot spune despre mine, este faptul că sunt o persoană care prin poeziile ei, vrea să îşi testeze adevărata valoare, talentul, lumea din jur.
Nu ştiu cum e ca şi cititor, ştiu cum e ca şi scriitor. Nu e deloc uşor, trebuie multă răbdare, perseverenţă , diverse subiecte ca să nu se plictisească cititorul…
Şi, cât mai multă orginalitate. Ideea este următoarea: Nu există om care să nu poată scrie. Simplu fapt că scrii pe o foaie versurile unei piese sau poezii , te face deja un fel de scriitor.
De ce spun asta? Prin scris, sufletul exprimă ceea ce nu poate să exprime glasul. Este o metodă mult mai uşoară, nu e atât de complexă şi nu cred că poţi răni pe cineva scriind.
Scrisul, îţi pune la dispoziţie şansa de a te putea exprima aşa cum ţi-ai dorit, aşa cum propria voce nu ar putea să se exprime mai bine, mai clar. Pe scurt, oferă posibilitatea de a îţi gândi cuvintele pe care vrei să le scrii, felul de a te exprima, sentimentele.

2. Ce cărți ți-au plăcut în timp?

Pot spune că am fost fascinată de cartea ‘’ În ţara legendelor ‘’ de Alexandru Mitru. Un autor român care, prin creaţiile sale, mi-a oferit la momentul respectiv o copilărie mult mai frumoasă, magică.
În prezent, într-un anumit fel, preferinţele au rămas aceleaşi. O admir foarte mult pe scriitoarea Amanda Quick, Nora Roberts, etc. Admir orice scriitor, pentru că, aşa cum am precizat la numărul unu… Nu este deloc uşor să scrii o carte!

3. De ce ai început să scrii?

Nu sunt o persoană foarte… comunicativă. De aceea am vrut să îmi creez propria lume, propriile idei. Mă regăsesc în scris, nu cred ca voi renunţa la aşa ceva… niciodată!
În arta scrisului mă refugiez atunci când simt nevoia. Scriu idei pe care nu le pot spune în mod direct. Este un fel de… ‘’ prieten’’.

4. Ce temă are volumul tău de poezii?

Nu este axat doar pe o singură temă, ci pe mai multe. Am vrut ca acest volum să conţină sentimente care se pot regăsi şi în viaţa reală. Dragoste, ură, speranţă şi mai ales…curaj!
Viaţa este ca un labirint…trebuie să ştii să intri şi să ieşi cu bine!

4. Ce planuri de viitor ai?

Acesta este un subiect greu de dezbătut. Dorinţa mea este să fiu o scriitoare, să scriu mereu şi totodată mi-aş dori o carieră legată de computer.

5. Ce hobby-uri ai?

Să citesc, scriu, calculatorul, etc.

6. Ce înseamnă să publici o carte? Cum ai reușit?

A fost… complicat! Acesta este cuvântul potrivit. Am vrut să caut o editură conform dorinţelor mele, cu care să pot comunica cum trebuie în privinţa acestui volum de poezii.
Am avut nevoie de o mică îndrumare la început, să fie totul ca la… carte! Şi am avut ajutor de la persoane speciale.
Este prima carte pe care am decis s-o public. Sper să urmeze şi altele pe parcurs.

Şi desigur, am vrut să public sub un nume diferit faţă de cum mă numesc in real. Sub un pseudonim! Editura Smart Publishing a făcut acest vis… realitate! Îi mulțumesc.

7. Ce ai schimba în țară dacă ai putea? Mulțumesc.

Ca să poţi schimba ceva… trebuie schimbarea să vină de la propria noastră persoană!

Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

3 comentarii la “Interviu 157 Alessia CM

Lasă un răspuns