Recenzie

Recenzie Flash-uri din sens opus de Marian Godină

Titlu: Flash-uri din sens opus

Autor: Marian Godină

Editura Curtea Veche

București, 2016

Nr. pagini: 192

Genul: Biografie

Nota: 10/10

Despre autor nu știam practic nimic din sursele media, despre carte ceva destul de vag. Am citit coperta 4 și pur și simplu am început să o citesc. Am stat vreo 3 ore din noapte până la finalul lecturii.

O carte ca o ploaie binecuvântată în deșert, o gură de aer proaspăt într-un cotidian atât de tern și fără sens. Marian e polițist rutier. Povestește cum a făcut școala, cum au fost primii ani de muncă, întâmplări reale din trafic. Dă dovadă de un umor al unui om cultivat, citit, dezinvolt și sigur pe el.

Cred cu tărie că toți șoferii (inclusiv cei de TIR-uri) ar trebui să citească această carte. Nu durează lectura mai mult de 3 ore. Godină te prinde în plasa întâmplărilor și nu te mai lasă până îi afli povestea până la capăt.

După ce citești cartea asta vei vedea cu alți ochi polițistul din trafic care dirijează circulația și care pare să fie acolo degeaba, vei ajunge să îl respecți. Godină e un polițist corect iar în funcție de atitudinea șoferului vinovat, el acordă o amendă sau doar un avertisment. Mereu era cel cu cele mai puține amenzi și era criticat de șefi dar s-a impus prin integritate.

Poveștile lui din trafic sunt unele triste dar Marian adoptă mai degrabă latura comică, așa că istorisirile sale sunt pline de umor de calitate. Se râde efectiv în hohote citind cartea asta! Se râde nonstop. 🙂

Abordează și tema iubirii dar nu s-a dovedit un norocos în acest domeniu dar cu toate acestea spune lucrurilor pe nume.

Totul a început pentru Marian Godină pe Facebook unde a postat ceva întâmplări care au primit multe aprecieri devenind virale. Șefii l-au obligat să își închidă pagina pe motiv că îi făcea de rușine și el a făcut asta. Dar când opinia publică s-a revoltat și a denigrat IPJ Brașov, șefii i-au spus să redeschidă pagina și să nu spună nimic de implicarea lor. Dar Marian a spus lumii de ce pagina a fost închisă. Ulterior s-a infiripat cartea.

Cred cu tărie că dacă șoferii vor citi cartea asta, traficul ar fi altfel, noi am fi mai toleranți, mai respectuoși față de polițiștii rutieri, mai împăcați cu noi înșine.

Eu recomand această carte tuturor însă, șoferi sau nu pentru că ai pietonii sunt participanți la trafic.

Cartea se poate cumpăra AICI cu o reducere substanțială. 🙂

Lectura plăcută și vă aștept cu impresii. 🙂

Ce citiți?

Eu am început Kinderland de Liliana Corobca, o autoare de origine din Republica Moldova care a lansat la târgul de carte „Alba Transilvana” cartea Caiet de cenzor și e și autoarea cărții Imperiul fetelor bătrâne.

Mela

 

Distribuie:
Share on Pinterest

2 comentarii la “Recenzie Flash-uri din sens opus de Marian Godină

  1. Am cartea dar eu nu am apucat sa o citesc. Stiu ca este foarte haioasa dar si trista, in acelasi timp, de la sotul meu. Intamplarile povestite in carte , desi sunt haioase, iti aduc si tristete. Inca o data ti se confirma ca sistemul este acelasi, ca noi nu fvrem sa ne schimbam.

    1. Salut Mirela. 🙂 Eu cred că doza de tristețe este mult depășită de tona de umor. Zic să nu mai stai pe gânduri. Te aștept cu păreri după lectură, ca de obicei. 🙂 Lecturi frumoase! 🙂

Lasă un răspuns