târg de carte

Târgul „Alba Transilvana”, ediția a X-a la Alba-Iulia

Bună. 🙂 A fost prima mea participare la acest târg. Este vorba de ediția a X- a. Am aflat de el de la scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan. A avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba-Iulia. Biblioteca județeană a susținut evenimentul în mod direct dar cred că și primăria.

Și Alex era hotărât să vină dar cum el este din Bihor distanța era cam mare, plus că lucrează iar transportul în comun nu oferă multe variante.

Prima impresie când am intrat a fost că spațiul era cam mic pentru expunerea cărților editurilor dar nu o problemă majoră în fond. Multe edituri importante au fost prezente (veți vedea în poze) dar și edituri de nișă.

Regretul meu meu a fost că nu au venit cei de la editura Singur, editura care mi-a publicat primul volum al cărții de Interviuri dar nu îmi pierd speranța până la anul.

Editura Tritonic era prezentă în forță pot spune: cunoscutul editor și scriitor Bogdan Hrib, Lucian Dragoș Bogdan, Teodora Matei, un alt stimat domn dar și două autoare autohtone, una care scrie SF iar cealaltă romane pentru adolescenți.

Lansările celor de la Tritonic au fost un deliciu. Fiecare vorbea despre celălalt în ordinea numerelor de pe… scaune. S-au lansat cărți pe care le veți vedea în fotografii publicate în articole​ ulterioare referitoare la târg.

Lucian Dragoș Bogdan a lansat volumul 2 din seria „Vagabond” dar și alte volume SF, Bogdan Hrib a lansat volumul cinci și  ultimul  din seria Stelian Munteanu. Teodora Matei a lansat „Tot timpul din lume” dar și alte două cărți, de văzut în fotografii.

Biblioteca județeană a fost în mod direct implicată în cadrul tuturor lansărilor de carte. Spunea cineva că doar vreo 8-9 biblioteci din țară se implică într-un asemenea mod, lucru perfect lăudabil.

Am plecat cu multe cărți (cumpărate!), cu o singură excepție despre care voi vorbi într-un articol viitor, cu o stare de bine dar și gânduri pozitive și un sentiment precis de împlinire. Am dăruit și câteva semne de carte cu blogul și pagina FB. Inutil să precizez că voi reveni la anul cu mare drag la acest târg.

P.S. Voi mai scrie și alte articole referitoare la târg, așa că fiți cu ochii pe blog. 🙂

Mela

 

 

 

 

Distribuie:
Share on Pinterest

4 comentarii la “Târgul „Alba Transilvana”, ediția a X-a la Alba-Iulia

 1. Ce fain! Mă bucur mult că se „petrec” și altfel de evenimente! Frumoase, culturale! De altfel, și la mine, la Reșița au fost și sunt tot felul de activități & acțiuni culturale la care mai particip și eu. Sunt convinsă că si in alte locuri din țară se intâmplă la fel. De aceea, nu îmi plac generalizările de tipul: „nu mai există cultură, nu se mai citește…,etc”! Și să știți că participă și mulți tineri la sus-numitele evenimente/activități/acțiuni culturale!
  Să auzim / citim numai de BINE! 🙂

  1. Bine ai revenit, Manuela. 🙂 Da, se întâmplă lucruri culturale faine. 🙂 Pentru mine a fost acest târg ca un fel de elixir și ca un motiv în plus să continui ceea ce fac. 🙂 Având în vedere însă că momentan nu pot folosi contul de FB (de vreo 7 zile) mă simt oarecum frustrată că nu pot împărtăși acest eveniment și pe rețeaua aceasta de socializare. Și da, sunt de acord cu tine, nu putem generaliza privind aspectele negative dar sunt multe lucruri care lipsesc la astfel de evenimente culturale, cum ar fi promovarea sau marketingul deoarece doar prin acestea se ajunge la cititori de orice fel. 🙂 Ce mai citești? Lecturi bune îți doresc. Cu prietenie, Mela. 🙂

   1. Multumesc pt urare si gandul bun, Mela draga! 🙂 Din pacate, eu citesc zilnic, dar putin! Seara doar! 🙁 Asa ca din cele 3 carti de pe noptiera mea (despre care am scris intr-un alt comentariu la o postare de a ta, resp.: 3 romane scrise de Ileana Vulpescu, Radu Ciobanu si Nora Roberts), am terminat doar cartea scrisa de ultima mentionata autoare. Acum citesc romanul scris de Ileana Vulpescu si e inceput…si romanul lui Radu Ciobanu! 😉
    Viata virtuala (corespondenta electronica, Facebook-ul…) imi cam rapeste din timpul pentru lectura! 🙁
    Iti doresc rezolvare rapida si cu bine a problemei contului tau de FB! Si lecturi frumoase!

    1. Luna aceasta nici eu nu am reușit să citesc prea mult deoarece am avut și probleme de rezolvat. Plus că blogul este cel mai important. Cât despre contul de FB sunt cam dezamăgită deoarece e destul de complicat să revin și mă simt neputincioasă. Însă nu îmi pierd speranța. Lecturi bune in continuare, Manuela. 🙂

Lasă un răspuns