Recenzie

Recenzie Pudra pentru pârțuri a doctorului Proctor de Jo Nesbo * Alex

Titlu: Pudra pentru pârțuri a doctorului Proctor

Autor: Jo Nesbo

Editura: Rao

București, 2007

Nr. pagini: 186

Genul: Literatură pentru copii

Nota: 8/10

Jo Nesbø (n. 29 martie 1960 în Oslo), Norvegia, este un autor norvegian de thrillere detective după ce a lucrat ca economist și solist în formația de pop Di Derre. Cărțile lui Nesbø s-au tradus în peste 40 de limbi și s-au vândut în peste 23 milioane copii. (2014)

„Pudra pentru pârțuri a doctorului Proctor” de Jo Nesbo este prima carte din seria cu doctor Proctor. Mie unul mi-a plăcut, chiar dacă povestea este una simplă. Se citește foarte ușor, întâlnim o grămadă de ilustrații bine făcute. Este o carte pentru copii, dar asta nu contează. Cartea este formată din 22 de capitole.

Lisa este o fetiță care locuiește pe Bulevardul Tunului, tot acolo locuiesc și frații Truls și Trym, așa zișii „bătăuși”. Lisa zărește lângă casa unde locuise prietena ei, Ana, o camionetă pe care scria pe lateral CRAZY QUICK din care muncitorii descărcau multe cutii de carton.

Tot în acea zi Lisa îl întâlnește pe Nilly, un băiețel foarte mic de statură, care la rândul lui îl întâlnește pe Doctorul Proctor și de aici pornește aventura.

Doctorul Proctor îl duce pe Nilly în laboratorul lui unde cei doi încearcă pudra pentru pârțuri a doctorului Proctor. Nilly o duce și pe Lisa în laborator și formează un fel de echipă, vânzând pudra copiilor de la școală.

În următoarea zi Nilly și doctorul Proctor sunt arestați din cauză că Nilly le dă pudra pentru pârțonauți celor doi frați, Truls și Trym, care sunt propulsați în spațiu și aterizează într-un stejar. Nilly încearcă să evadeze din închisoare și reușește, după o grămadă de probleme pe care le-a avut în canalul de sub oraș.

Doctorul Proctor este eliberat, iar domnul Trane trebuie să fie arestat, doar că reușește să se ascundă în canal, unde acea anaconda mare îl așteaptă. A fost o zi a Independenței reușită, Nilly a ajuns să cânte cu fanfara iar doctorul Proctor reușește să plece la Paris unde se va întâlni cu marea lui iubire.

Recomand cartea tuturor copiilor dornici de aventură dar și copiilor din voi, adulților. 🙂

Dacă vreți să încercați și voi pudra pentru pârțuri a doctorului Proctor, citiți cartea. 🙂

Cartea e de găsit AICI la reducere.
Lectură plăcută!

Care a fost ultima carte pentru copii sau adolescenți citită?

Alex

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns