Interviu

Interviu 150 Alina Șerban

1. Bună. Cine ești?

Bună! O întrebare pe cât de simplă pe atât de complicată. Sunt Alina şi sunt îndragostită iremediabil de fotografie şi de scris. În restul timpului sunt jurnalist cu normă întreagă.

2. Ce înseamnă pentru tine lectura?

Lectura are un loc foarte important în viaţa mea, fără ea nu aş fi cine sunt acum.

3. De ce „Ziua în care am învățat să zbor”?

Pentru că mi-am dorit să spun o poveste cu care oamenii să se identifice.

4. Cum s-a născut ideea de a scrie?

Cred că idea de a scrie a fost de la început cu mine însă nu mi-am dat seama decât pe la 14 ani că îmi place să o fac. Abia pe la 19 am simţit că aş putea încerca să scriu un roman.

5. Ce cărți frumoase ne recomanzi?

Ar fi multe de recomandat. Aş putea să sugerez spre lectură câteva dintre cărţile mele de suflet. Despre Şoareci şi Oameni de John Steinbeck, Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee, orice de Anton Cehov, Arthur Conan Doyle şi Agatha Christie.

6. Cum e să fii scriitor azi?

Aş zice că e greu. În ultimul timp au apărut foarte mulţi autori aşa că e dificil să te faci cunoscut şi dorit de public. Trebuie să fii diferit cu ceva ca să poţi atrage, dar şi să îţi pui la punct o campanie de marketing bună ori, dacă nu, atunci măcar să te promovezi în social media cât poţi de mult.

7. De ce să te citim?

De ce să mă citiţi? Ei bine aş putea spune că un motiv pertinent ar fi acela că ceea ce scriu ar putea să ajute ori să pună pe gânduri ceea ce mi se pare, de cele mai multe ori, cel mai de dorit lucru de la o carte.

 

8. Crezi că se citește mai mult acum?

Aş zice că da pentru că accesul la cărţi este mai facil. Pe lângă asta acum există şi multe reduceri pe site-urile diferitelor librării online, dar şi fizice. Nu ştiu dacă se cumpără pe cât se citeşte şi aici e problema.

9. Ce alte preocupări ai?

În timpul meu liber mă ocup cu fotografia. Am deja peste 7 ani de experienţă în domeniu. Tipul de fotografie pe care-l abordez este conceptual însă îmi plac şi cadrele candide.

10. Proiecte literare de viitor?

Am câteva idei de proiecte însă nu m-am decis încă pe care o să îl abordez primul. Ce ştiu este că îmi doresc să scriu un volum de proză scurtă.

11. Un mesaj pentru cititori de orice fel. Mulțumesc.

Citiţi, citiţi, citiţi şi mai ales încercaţi să daţi o şansă autorilor contemporani. S-ar putea să aveţi parte de o surpriză plăcută.

Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns