Interviu

Interviu 149 Valy Grădinariu

1. Bună, cum vă descrieți?

Bună ziua, cu toate cele bune!
Mă numesc Valy Grădinariu şi sunt din Arad. Prea multe nu am ce să spun despre mine, sunt doar un om, cu calităţi şi defecte, firesc, perfecţiunea absolută numai Dumnezeu o poate atinge.

2. Ce a însemnat lectura în viaţa dvs.?

Totul pentru că, încă de copil, am fost fascinat de mirajul cărţilor iar scriitori ca Alexandre Dumas, Paul Feval sau Honore de Balzac mi-au marcat sufletul pentru totdeauna, propulsându-mă într-o lume în care nici nu aş fi visat.

3. Ce v-a determinat să vă apucați  de scris?

Faptul că pot transmite bucăţi din sufletul meu oamenilor, să vadă că viaţa, indiferent de furtuni sau uragane, merită trăită. Este atât de minunat să pui sufletul în tot ceea ce faci, să crezi într-o lume frumoasă, plină de iubire, chiar dacă realitatea ne contrazice de foarte multe ori însă visele nu ni le poate lua nimeni. Dragostea, iubirea, prietenia sunt flori atât de rare dar fără ele viaţa nu există!

4. Vorbiți-ne despre cărțile dvs.

În căutarea dreptății, un roman care va avea 4 volume, din care 2 volume sunt deja publicate, al treilea este la redacţie şi va apărea peste puţin timp iar al 4-lea va apărea până la sfârşitul anului. Este un roman drag sufletului meu pentru că eroii din el sunt oameni normali, care nu se dau de la nimic, atunci când e vorba să apere iubirea, dragostea, prietenia, dreptatea iar relaţiile dintre ei sunt atât de puternice, încât, cu zâmbetul pe buze sfidează moartea salvându-l pe celălalt.
Romanul cuprinde o realitate a timpurilor noastre când lupta pentru putere şi bani aduce în jur numai vieţi distruse dar monştrii întotdeauna sunt învinşi de cei care cred în iubire şi bine.

Până acum am publicat următoarele romane:

Ani de liceu – un roman care cuprinde perioada comunistă cu o mulţime de lecţii de viaţă şi minunatele poveşti de dragoste de la 19 ani.

Te iubesc dar n-am să-ți fiu niciodată amantă – o superbă poveste de dragoste curată dintre un bărbat liber şi o femeie căsătorită.

Un surâs frumos printre frunze ruginii – o superbă poveste de dragoste când dragostea sfidează teribila boală care este cancerul dar şi moartea.

De asemenea, am scris două volume de poezii:

Dacă ochii tăi vreodată vor plânge

Dor de mamă

5. Ce alte pasiuni aveți?

Cealaltă pasiune pe care o ador este matematica pe care o practic de 20 de ani.

6. Ce înseamnă cărțile dvs.?

Cărţile mele sunt bucăţi din sufletul meu iar poveştile scrise în ele sunt fascinante ducând cititorul într-o lume nouă în care iubirea, relaţiile dintre oameni, dragostea, binele vor învinge întotdeauna iar supereroii sunt doar oameni cu calităţi şi defecte dar adevăraţi luptători atunci când valorile fundamentale ale vieţii sau ale ţării lor sunt ameninţate.
Cititorii mei vor dori ca lumea din cărţi să fie şi reală visând la bine şi frumos.

7. Credeți că acum se citește  mai mult?

Din păcate, datorită faptului că suntem în era tehnologiei, se citeşte mai puţin, uitându-se ce relaxantă este lectura şi ce bine face sufletului. Ne bucurăm că încă mai sunt oameni care citesc, chiar şi din rândul tinerilor, majoritatea fiind acaparaţi total de tehnologie.

8. Ce părere aveți despre  autori actuali din țară?

Avem scriitori talentaţi, totul este ca lumea să-i descopere ca să le citească trăirile, pentru că fiecare îşi lasă o bucată din suflet în ceea ce scrie.

9. Un mesaj pentru orice fel de cititori. Mulțumesc.

În primul rând, vă mulţumesc pentru interviu şi urez tuturor: Un An Nou Fericit, [textul a fost trimis acum ceva timp] la cât mai multe cărţi citite şi să nu renunţaţi niciodată la vise care, mai devreme sau mai târziu, se vor îndeplini dacă crezi în ele.

Vă recomand cu căldură cărţile mele, căci vă vor captiva.
De asemenea, am dat la publicat un nou roman, Sara- un înger fără lumină – o dramă cumplită, o poveste superbă de dragoste, mult mister şi acţiune, care va apărea până la sfârşitul acestei luni.

Momentan lucrez la un nou roman pe care îl voi da la publicat până la sfârşitul acestei luni. Romanul se numeşte Ozana – iubire dintre stele, Ozana fiind mesagerul lui Dumnezeu, trimisă să aducă pacea pe pământul distrus de foamete şi războaie.

Cărţile mele le găsiţi pe blogul meu – VIAŢĂ TRECĂTOARE – BLOGUL LUI VALY sau pe Facebook, pe contul personal: Grădinariu Valy sau pe pagina de facebook: VIAŢĂ TRECĂTOARE – BLOGUL LUI VALY, pentru că eu mi le distribui, nu editura. Acolo veţi găsi preţurile şi modul de trimitere.
Cu respect şi consideraţie,Valy Grădinariu.

# Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

2 comentarii la “Interviu 149 Valy Grădinariu

Lasă un răspuns