Recenzie

Recenzie Roata de Aurora Dumitrescu

Titlu: Roata

Continuare: Drumuri

Autoare: Aurora Dumitrescu

Editura Portal

Craiova, 2016

Nr. pagini: 184

Gen: Biografie

Nota: 9/10

Mulțumesc autoarei pentru carte.

Roata este continuarea cărții „Drumuri” a cărei recenzie o găsiți AICI. Prima parte din „Roata” reprezintă mărturii ale persoanelor apropiate lui Nicole, mamă cu un copil cu probleme dar și despre Nicole și modul în care aceasta a luptat și luptă cu destinul și boala fiului ei.

 

A doua parte reprezintă povestea continuată a luptei lui Nicole în dorința ei de recuperare a fiului ei Tudor. Pe lângă asta, Nicole trebuie să se lupte și cu proprii demoni și cu momentele de slăbiciune pe care însă le depășește cu ajutorul necondiționat al persoanelor dragi care o înconjoară.

Nicole trăiește diverse iubiri iar în „Roata” este vorba în principal de iubirea profundă pe care o simte față de Ru, un bărbat mai în vârstă cu care comunică și la nivel spiritual.

 

„Drumuri” și „Roata” mi-au plăcut din mai multe motive. În primul rând deoarece nu sunt beletristică ci bucăți de viață, realitatea însăși, realitatea unei mame cu un drum și o luptă grele în fața ei. Nicole ca mamă sfidează diagnosticele negative și pesimiste ale medicilor ajungând să sfideze viața însăși.

Nu îmi amintesc când am citit ultima dată așa o carte realistă, fără figuri de stil inutile în care viața e prezentată într-un mod direct, fără menajamente. De asemenea, modul de a scrie al Aurorei Dumitrescu este magistral. Îmi place mult, de aceea cartea se citește ușor și stârnește interesul pagină cu pagină.

Momentan sunt foarte interesată de cea mai recentă carte a autoarei, „Bipolara” pe care am achiziționat-o de ceva timp.

Vă pot recomanda „Drumuri” și continuarea acesteia, „Roata” pe care le puteți comanda direct de la autoare cu un mail la [email protected] sau la telefon 0729 869 275.

Autoarea a înființat Asociația „Încredere” pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități. Mai multe despre aceasta AICI.

Lecturi bune vă doresc!

Ce carte interesantă citiți acum?

Eu citesc „Măștile fricii” de Camelia Cavadia, o carte cel puțin tulburătoare dacă nu marcantă.

Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

4 comentarii la “Recenzie Roata de Aurora Dumitrescu

 1. Eu am acum 3 carti pe noptiera mea.
  Am inceput sa citesc din toate! Nu …deodata, bineinteles! 😉
  – Radu Ciobanu – Roata lumii, 1988 (am citit multe carti de acest scriitor, iar aceasta carte cu subiect istoric imi place mult, desi
  nu sunt ”fan” al acestui gen. Este descris sfarsitul tragic al vietii cronicarului Miron Costin)
  – Ileana Vulpescu – Pe apa sambetei, 2009
  – Nora Roberts – Iubire peste timp, 2012
  Ref. aceasta scriitoare, am vazut ca este mult laudata intr-un grup in care sunt eu! Nu stiu…ce sa zic! Scrie bine, am citit cateva carti ale ei! Dar nu are un stil anume, al ei! Seamana cu Sandra Brown, Sydney Sheldon, etc….

  Lecturi frumoase va doresc tuturor! 🙂

 2. Bine ai revenit, Manuela. 🙂 Îți mulțumesc pentru recomandarea scriitorului Radu Ciobanu pe care îl voi nota în agenda de liste de dorințe literare. Sunt sigură că îmi va plăcea dacă te-a încântat pe tine. Cât despre Ileana Vulpescu nu am reușit să citesc nimic dar cred că am un titlu în bibliotecă. E oricum pe lista de scriitori pe care vreau sa îi citesc anul acesta. Bănuiesc că și eu am citit pe vremuri Nora Roberts și te cred că stilul nu e diferit de al celorlalte scriitoare.
  Aș vrea să îți recomand și eu ceva: toate cărțile Natașei Alina Culea, „Măștile fricii” de Camelia Cavadia pe care o citesc acum și care e marcantă și „Uneori, când visez…” scrisă de un scriitor de aici din Alba-Iulia, Lucian Dragoș Bogdan.
  Lecturi frumoase și zile cu soare, măcar în interior. 🙂

  1. Mulțumesc mult pt.recomandări, dragă Mela! Mi-am notat! Lecturare plăcută și un sfârșit de săptămână însorit: în suflet, dar și afară 😉

Lasă un răspuns