Jurnal de călătorie

Grădina botanică din Linz, Austria

Bună! 🙂 Am vizitat pentru prima dată Grădina Botanică din Linz anul trecut. M-a impresionat foarte tare, am făcut multe poze pe care le voi include într-un jurnal de călătorie viitor. De data asta nu am reușit să fac prea multe poze deoarece am rămas fără baterie la telefon.

Luna aprilie este luna perfectă pentru a vizita grădina botanică deoarece totul este în floare: copacii, plantele, florile, cu excepția trandafirilor. Este o minunăție de culori și mirosuri ce încântă ochii dar și simțul olfactiv.

Narcisele sunt minunate iar în grădina botanică există tot felul de soiuri și combinații de culori. Din păcate narcisele albe nu aveau miros.

Magnolia este regina neîncoronată a grădinii. Există copaci de diferite mărimi cu diferite tipuri de flori, unele mai mari, altele mai mici, unele rotunde, altele în colțuri, unele albe, altele roz și chiar o combinație între cele două: petalele în interior sunt albe iar pe exterior sunt roz. O minunăție! 🙂 Aceste flori sunt magnifice. Au un miros fin. Petalele cad pe rând, astfel copacii rămân mult timp înfloriți iar impresia unui copac cu flori rozalii nu se poate compara cu nimic asemănător.

Grădina are și diferite statuete realizate de artiști locali mai mult sau mai puțin cunoscuți. Impresia pe care-o lasă aceste creații este una de liniște, de pace, statui printre flori însemnând relaxare, o stare de bine și liniște interioară.

În grădina botanică există în destule locuri niște afișe din metal ce conțin poezii legate de natură, de flori și copaci, poezii ale unor poeți și gânditori nemți sau austrieci. Din nou o combinație divină: poezia și florile viu colorate descrise atât de artistic, arta, mai precis literatura și realitatea.

Există câmpuri de floarea nu-mă-uita. Acel albastru care poate fi deschis sau închis, florile mici și delicate reușesc să încânte privirea în mod spectaculos.

Ce suntem noi oamenii în comparație cu mărimea, grandoarea și măreția copacilor care ating cerul? Niște ființe mici și nesemnificative.

Aici sunt elemente informative despre un lac artificial aflat în zonă populat fiind de rațe dar și pești și alte viețuitoare minuscule. Grădina abundă de astfel de afișe privind fiecare specie în parte. La fiecare floare sau copac există denumirea în limba germană dar și cea în latină precum și țara de proveniență. Există multe plante și copaci din Japonia, China sau alte teritorii îndepărtate.

Există și o seră în care sunt păstrate plantele care au nevoie de mai multă căldură cum ar fi uriașii cactuși dar și alte plante și flori.

Acesta este un lămâi cu fructe deosebite în forma degetelor mâinii. Este o specie ce fascinează ochiul și imaginația.

Orele petrecute în Grădina Botanică din Linz mi-au făcut ziua mai bună. M-am sensibilizat deoarece am văzut atâtea culori, forme și dimensiuni într-o armonie perfectă.

Pentru mine culorile sunt foarte importante. În germană se spune că: Farbe macht froh. / Culoarea dă bucurie. Chiar și o brichetă colorată mă bucură, îmi schimbă starea de spirit.

Sper că v-a plăcut articolul meu. Am foarte multe poze din locurile speciale vizitate deja așa că voi reveni și cu alte articole la secțiunea aceasta: „Jurnal de călătorie”.

Ce flori v-au încântat pe voi primăvară asta? Ce flori, culori și combinații preferați?

Mela

 

 

Distribuie:
Share on Pinterest

5 comentarii la “Grădina botanică din Linz, Austria

 1. Toate florile sunt frumoase! Mai ales in primavara aceasta, m-au incantat toate! Oare pt ca a fost asa o iarna lunga si grea?
  Sau …ca vor veni tot mai putine primaveri….pt mine?!

  Un sfarsit inmiresmat si colorat de primavara va doresc tuturor!

  P.S. Mela draga, felicitari si pt acest articol! Continui sa ma mir….intr-una! Cand ai timp sa citesti, sa calatoresti, sa scrii, sa ai si un job , etc.! Iti doresc multa putere si mult succes in toate! 🙂

  1. Bună, Manuela. 🙂 Am șansa de a vizita locuri interesante, ca parte a slujbei mele și asta mă încântă. 🙂 Mulțumesc pentru aprecieri. O zi frumoasă.

  2. Mă bucur că te-au încântat toate florile, Manuela. 🙂 Cred că și din cauza iernii cam aspre. Cu siguranță nu e cazul să consideri că vei avea parte de puține primăveri. Este prima afirmație pesimistă scrisă de tine aici. 🙁 Ești o femeie plină de viață, ce s-a întâmplat? 🙂

   1. Mela draga, nu am scris o afirmatie pesimista…Sunt realista doar, poate prea….! Si stiu sa numar…anii mei, primaverile mele! 😉

Lasă un răspuns