Recenzie

Recenzie Drumuri de Aurora Dumitrescu

 

Autor: Aurora Dumitrescu

Titlu: Drumuri

Vol. 1

Editura Portal

Craiova, 2016

Nr. pagini: 175

Genul: Confesiune

Nota: 9/10

Mulțumesc autoarei pentru acest exemplar. 🙂

Această carte nu este vreo ficțiune sau vreun roman romanțat al realității, este realitatea în toată cruzimea ei. Nicole naște un copil cu grave probleme de sănătate, medicii îi pun diagnostice cumplite. Tudor nu vede, nu merge, nu vorbește.

Nicole povestește despre toate drumurile fizice pe care a trebuit să le străbată să caute terapii pentru fiul ei iubit. Drumurile din titlu se referă însă și la drumurile sufletești pe care le-a străbătut, de la depresie la revenirea spre realitate, de la negarea inițială a lui Dumnezeu până la acceptarea iubirii lui fără margini.

Momentul în care tânăra mamă află de problemele de sănătate grave ale lui Tudor, coincide cu acela în care este părăsită de soț. Acesta fuge ca un laș deoarece nu poate sau nu vrea să accepte o problemă evidentă și anume starea propriului copil.

După plecarea soțului întregul univers a lui Nicole începe să se prăbușească. Are însă noroc cu femeile iubitoare din viața ei care îi sar mereu în ajutor: mama și fosta soacră, prietenele, surorile ei dar și medicii dispuși să facă orice pentru ca viața lui Tudor să devină mai ușoară, mai lipsită de durere și disconfort.

Nicole este o femeie minunată. Înțelege că Tudor este un dar tocmai datorită problemelor lui, deoarece astfel are ocazia să dea dar și să primească iubire de la fiul ei dar și de la cei din jur. Consideră situația lui Tudor drept ocazia perfectă de a se autoanaliza, de a deveni mai bună, de a se regăsi pe sine însăși.

Trece prin momente dificile, e nevoită să plece cu Tudor la tratament în străinătate și nu are mereu bani dar este mereu susținută de cei dragi. Orice ameliorare a sănătății copilului este însoțită de mulțumiri adresate lui Dumnezeu dar și medicilor altruiști.

Regăsirea cu Dumnezeu este una decisivă în viața ei și a copilului. Citește cărți motivaționale care să o ajute să trăiască prezentul și să nu își facă griji inutile față de viitor.

Relațiile ei cu bărbații nu îi aduc satisfacție deoarece nici unul nu o acceptă pe ea cu copilul în starea în care e. Toți fug speriați, ca niște copii, cum ea însăși afirmă.

În final ajunge să se împace cu ea, cu iubirea romantică primită printre picături, cu situația lui Tudor și devine o femeie puternică care își cunoaște prioritățile și menirea în această lume. Dar povestea nu se oprește aici. Ea continuă în volumul „Roata” pe care de-abia aștept să îl citesc. Iar cel mai recent roman al autoarei este „Bipolara”.

Cartea mi-a plăcut maxim. Cuvintele mele au fost prea sărace ca să exprime sentimentele care m-au încercat citind această poveste reală, dură, sensibilă, plină de curaj și dăruire în același timp.

Nicole a fondat Asociația „Încredere” care are ca obiectiv tratamentul și recuperarea copiilor cu handicap grav dar și consilierea părinților care se confruntă cu probleme grave de sănătate ale copiilor.

Las aici și numărul de cont:

RO 74 BTRL 01 701 205 W17 824 XX

Recomand cartea cu mare drag.

Cartea o găsiți la adresa de aici:  [email protected] sau sunând la tel. 0729 869 275.

Pagina de Facebook a Asociației este AICI.

Ce mai citiți?

Lecturi bune să aveți.

# Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

3 comentarii la “Recenzie Drumuri de Aurora Dumitrescu

  1. Impresionant subiect!
    Ref. lectura, eu citesc acum un roman, scris de Nicolle Kraus, Marea Casa.
    Luna trecuta am citit Istoria iubirii, de aceeasi scriitoare.

    Lecturi placute tuturor!

    1. Bine te-am regăsit, Manuela. 🙂 Da, subiectul este sensibil. Îți mulțumesc pentru recomandări. 🙂 Eu citesc „Roata” , continuarea romanului tocmai recenzat și „Contract marital” de Alexa Drăgan, o carte primită pentru recenzie.

Lasă un răspuns