Interviu

Interviu 141 Nicoleta Tudor

 

1. Bună. Ce putem afla despre dvs.?

Bună, şi mulţumesc pentru atenţia acordată. Ce pot spune despre mine, e că sunt o visătoare incurabilă, la extremă cu momentele în care sunt tipicară, analitică şi nesuferită pentru lumea din jur. Am un suflet romantic, în esenţă, de aceea îmi place să scriu despre poveşti de dragoste. Sunt prietenă cu drumul, şi oricât aş călători, niciodată nu îmi potolesc dorinţa de a vizita locuri noi, de a revedea locuri dragi, postura de turist potrivindu-mi-se ca o mănuşă. Sunt uneori periculos de impresionabilă.

Mi se întâmplă să am insomnii din cauza unei vrăbiuţe care s-a lovit de maşina mea, sau, azinoapte, de exemplu nu am putut dormi din cauza unei probleme existenţiale. Cică noi ne aflăm la periferia galaxiei noastre, iar galaxia noastră se află la periferia universului. Păi, dacă universul este infinit, despre ce periferie discutăm? M-a copleşit micimea mea, apasându-mă infinitatea universului…

2. Ce reprezintă lectura pentru dvs.?

Lectura, este şi a fost întotdeauna refugiul meu. Îmi place să mă regăsesc în personajele din cărţile citite, cărţi din care, în decursul anilor am învăţat să am atitudine, am învăţat să iubesc, am învăţat să iert, să mă bucur de poveştile în care m-am adâncit cu toată fiinţa mea, fiindu-mi greu uneori să citesc ceva după ce finalizam lecturarea unei cărţi care mă marca profund.

3. Care a fost momentul în care ați simțit că trebuie să scrieți?

Momentul a venit de la sine. Cred că asta i se întâmplă oricărui autor. Nu e ceva ce am plănuit, pur şi simplu s-a întâmplat în iarna anului 2010, în vacanţa de iarnă. Am început să scriu şi povestea a curs frumos.

4. Vorbiți-ne despre cele două cărți apărute la Librex.

Cele două cărţi, “Cercurile mistice” şi “Oraşul de deasupra”, au debutat sub egida Librex în toamna anului 2016, la Gaudeamus, unde am simţit o energie fantastică, echipa Librex făcând ca totul să fie minunat în acea zi, pentru noi, autorii. Seria “Cercurile Mistice”, a fost gândită iniţial ca o trilogie, deși ar putea fi continuată, dacă cititorii vor simţi nevoia de mai mult..

5. Cum vă simțiți printre autorii contemporani?

Mă simt minunat. Mai ales printre autorii Librex. Facem echipă bună împreună şi suntem o familie, familia Librex!

6. De ce să vă citim?

Pffff, de ce nu?

7.  Se citește mai mult acum decât în comunism?

E greu să facem o comparaţie, ţinând cont că erau alte vremuri atunci. Pe vremea comunismului, din curiozitate şi tot se citeau lecturile suplimentare cerute la şcoală. Dar cu siguranţă, generaţia mea citea foarte mult pe acea vreme.

Acum, se pare că generaţiile tinere au descoperit gustul lecturii, căci sunt din ce în ce mai mulţi adolescenţi care citesc, asta deduc eu, în urma comentariilor de pe grupurile în care sunt înscrisă în mediul online.

8.  Ce cărți preferate aveți?

Nu am un gen preferat. Citesc toate genurile de literatură, de la literatură clasică la fantezie şi ficţiune. În adolescenţă am fost marcată de „Fiul risipitor”, de Radu Tudoran. Pe care am recitit-o mult mai târziu, când am perceput-o total diferit. Când am citit „Pasărea Spin”, nu am putut citi nimic timp de o săptamână.

Mi-a plăcut foarte mult seria „Instrumente mortale” de Cassandra Clare. Mi-au plăcut toate cărţile lui Sven Hassel. De asemenea am citit toate cărţile lui Marc Levy şi mi-au plăcut foarte mult. Fiecare carte este frumoasă în felul ei.

Am citit cu plăcere toate cărţile editate de Editura Librex, cărţi scrise de autori români contemporani, acestea umplându-mi sufletul de bucurie, pe de-o parte, cu poveştile lor frumoase, şi de mândrie pe de altă parte că aceste cărţi sunt scrise de autori români foarte buni în ceea ce fac.

9. Ce alte preocupări vă ocupă timpul?

Încerc pe cât posibil să îmi umplu timpul cu lucruri care îmi fac bine, care îmi cresc vibraţia şi îmi dau energie pentru joburile pe care le am. Îmi place să pictez uneori, cochetez şi cu poezia, în anumite stări. Când sunt încordată şi agitată, de exemplu, îmi place să gătesc, această activitate culinară relaxându-mă foarte mult.

10. Ce planuri literare aveți?

Aştept cu nerăbdare Bookfest-ul, unde voi lansa al treilea volum din seria “Cercurile mistice”. De asemenea, pentru Gaudeamus, voi pregăti o carte despre terapii şi energii, pe înţelesul tuturor, unde voi aduce aproape de cititori toată experienţa mea de bioenergoterapeut.

11. Un mesaj pentru cititori de orice fel. Mulțumesc.

Cititorilor mei le pot spune că îi iubesc. Pentru ei scriu. Pentru a le dărui bucuria unei poveşti.

# Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns