Recenzie

Recenzie Umbra nopții de Raluca Butnariu

libris.ro%20

Titlu: Umbra nopții

Autor: Raluca Butnariu

Editura Celestium

Oradea, 2017

libris.ro%20

Nr.pagini: 529

Genul: Hystorical Romance

Nota: 9/10

 

Mulțumesc editurii Celestium și Ioanei Dumitrăchescu pentru acest exemplar.

Raluca Butnariu s-a lansat de ceva timp, are deja trei romane publicate însă eu am avut doar acum ocazia de a o citi. Pe ideea că fiecare lucru vine la timpul, nu o sa încep să regret că nu am citit-o înainte. Bucuria lecturii este binevenită oricând.

Umbra nopții este o carte masivă de peste 500 de pagini dar care se citește foarte ușor și are un efect magnetic asupra cititorului. Stilul autoarei este desăvârșit, are o doză de umor de calitate rar întâlnit la alți autori. Are măiestria deosebită de a folosi fix cuvintele potrivite la momentul oportun.

Acțiunea se petrece în 1814, este un roman istoric romantic, cum sunt și anterioarele. Unele aspecte istorice reale sunt incluse: referiri la Bonaparte dar și ale figuri ale vremii. Cartea începe cu detaliile unei misiuni de spionaj unde un personaj necunoscut autointitulat „Umbra Nopții” are un rol important. Nimeni nu știe identitarea acestui personaj, astfel că acest lucru trezește suspiciuni, curiozități dar și orgolii.

Michael reușește să descopere identitatea Umbrei Nopții datorită simțului lui olfactiv. Constată că misteriosul personaj este o femeie aparent fără vedere și nu orice femeie, ci chiar Anne, femeia care îi fermecase inima de curând.

Ajunge să se dueleze cu ea apoi să o ia de nevastă împotriva voinței ei. Urmează o luptă acerbă a orgoliilor celor doi, marcată cu cuvinte grele, jigniri, sentimente rănite, furie dar și dragoste pe care Anne o neagă vehement.

Un lucru tragic îi leagă. Tatăl ei dar și fratele lui Michael au fost uciși de un trădător din cadrul Departamentului iar ei vor să îl identifice și să îl distrugă.

Cu timpul Michael îi dovedește Annei iubirea lui adevărată. Aspectele legate de iubirea dintre cei doi nu sunt ridicate la nivelul de siropuri, sunt explicate cu cuvintele potrivite unui sentiment prețios, fără egal, unic dar nu idealizat fără măsură.

Finalul cărții va aduce identificarea trădătorului și pedepsirea acestuia și implicit liniștirea existenței protagoniștilor cărții. Dar până la final aveți ocazia să experimentați tot felul de stări cauzate de întâmplările și situațiile în care sunt implicați eroii cărții. Va fi o aventură deosebită ce merită savurată din plin.

Pot spune că romanul m-a impresionat de la primele pagini. Stilul autoarei m-a cucerit, umorul ei deosebit m-a încântat. Raluca Butnariu este o scriitoare veritabilă, în adevăratul sens al cuvântului, nu doar o persoana care scrie de dragul de a umple paginile.

Sunt sigură că mulți dintre voi ați citit deja măcar cele trei romane anterioare acestuia. Vă rog să îmi lăsați impresiile voastre în comentarii. Am și eu primele sale două romane și le voi citi cât de curând dar am nevoie de puțin feedback. Mulțumesc mult.

Cartea o puteți cumpăra direct de la editură AICI.

Lectură plăcută!

Care e ultima carte citită?

# Mela

libris.ro%20
Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns