Recenzie

Recenzie Sophie de Ionuț Colotelo

libris.ro%20

 

Titlu: Sophie

Autor: Ionuț Colotelo

Editura Coresi

libris.ro%20

București, 2016

Nr. pagini: 247

Genul: Romance

Nota: 7/10

 

Mulțumesc autorului pentru exemplar.

Sophie este cartea de debut a scriitorului. Trebuie să recunosc că m-a intrigat faptul că un bărbat a scris un roman de dragoste, astfel că am fost destul de interesată de carte deși nu sunt o iubitoare a genului.

Limbajul folosit de autor este unul simplu, lectura merge fluent. Autorul nu uzează de niciun artificiu stilistic astfel că romanul se poate citi în doar câteva ore.

Întreaga poveste se învârte în jurul lui Sophie, o fată extrem de frumoasă de care este atras iremediabil personajul masculin, Fabian. Cartea este scrisă la persoana întâi iar pe parcursul lecturii ne dăm seama că această poveste se bazează în mare măsură pe realitate.

Fabian o cunoaște pe Sophie la o nuntă și este total fermecat de ea. Ulterior se vor întâlni în mod repetat iar iubirea bărbatului nu are margini. Nici Sophie nu este mai prejos din acest punct de vedere, iubindu-l fără nicio reținere pe Fabian. Implicarea emoțională a autorului în acțiunea cărții este aproape palpabilă.

Povestea nu e una clasică de dragoste unde inițial totul merge prost, ca apoi să devină roz, trandafiriu și cu happy-end. Tiparul este invers: povestea începe sub cele mai bune auspicii dar se termină destul de prost. Finalul poveștii îl veți afla voi citind cartea.

Stilul cărții nu m-a impresionat în mod deosebit deoarece este unul simplu, precum am zis. Ce mi-a plăcut a fost autenticitatea poveștii și modul în care autorul a descris iubirea pură, adevărată simțită de Fabian pentru Sophie.

Consider că această carte trebuie să fie citită în primul rând de iubitorii genului romantic dar nu numai. Un fapt pe care l-am apreciat a fost că nu există scenele fierbinți specifice acestui tip de scrieri.

Cartea o puteți cumpăra de AICI.

Lecturi bune!

Apropo, ce mai citiți?

Eu am rămas cam blocată într-un fantasy neinteresant dar am început un roman istoric romantic pe care îl iubesc datorită stilului fermecător al autoarei. Mai multe detalii cât de curând.

* Mela

libris.ro%20

Distribuie:
Share on Pinterest

6 comentarii la “Recenzie Sophie de Ionuț Colotelo

  1. Am citit și eu primul volum din serie acum ceva timp și mi-a plăcut mult. 🙂 Am de gând să citesc seria integral. Lectură plăcută, Geo. 🙂

 1. Frumoasa recenzie, Mela!
  Eu am acum 3 carti la…”căpâtâi” (a se citi pe noptiera patului meu….;) :
  – una am citit-o, Istoria iubirii de Nicole Kraus;
  – acum citesc: Alessandro Baricco – Castele de furie;
  – din cartea a 3-a, si anume: Ura, prietenie, dragoste, casatorie de Alice Munro
  am citit 3 povestiri din cele 9 din cartea sus-numita.

  Acum nu te (mai) intreb pe tine, Mela draga, cum poti citi atatea carti, ca te-am tot intrebat,…Mi-ai si raspuns!
  Dar o intrebare tot iti pun: tie si chiar si lui Geo si Delei: unde mai puneti atatea carti??? Eu am 2 biblioteci intr-un apartament si inca o biblioteca intr-o casa de la tara. Si f.multe carti am donat unei biblioteci publice din orasul meu si unor scoli din 2 comune! Si tot nu mai unde sa pun carti!!!
  De aceea, acum, eu prefer sa imprumut carti de la bibliotecile publice din orasul meu!

  Va doresc mult spor pentru pregatirile pascale si…la citit! 🙂

  1. Bine te-am regăsit, Manuela. 🙂 Și eu am vreo patru cărți pe noptieră. Cât despre spațiul de depozitare este o mare problemă pentru mine. Am două biblioteci noi dar tot nu mai încape nimic. 🙂 Iar nu mai am loc să mai pun o bibliotecă în cameră.

Lasă un răspuns