Recenzie

Recenzie Vampirii din Morganville (vol.1) de Rachel Caine * Alex

Titlu: Vampirii din Morganville

Subtitlu: Casa de sticlă

Autor: Rachel Caine

Volumul 1

Editura Leda

București, 2013

Nr. pagini: 380

Gen: Horror

Notă: 8/10

De curând am citit primul volum din „Vampirii din Morganville” de Rachel Caine. Nu aveam în plan asta, dar în timp ce voiam să iau altă carte din bibliotecă mi-a sărit în ochi și mi-am amintit că am cumpărat câteva volume acum aproape un an. Sincer, nu mă așteptam să-mi placă atât de mult. Nu e tocmai o carte horror, vampirii sunt înfricoșători, dar e mai mult o carte pentru adolescenți.

Primul volum începe cu Claire iar din câte am observat Claire va fi în centrul atenției și în următoarele volume. Claire locuia într-un cămin al facultății din Morganville. La fel ca oriunde, într-un liceu/facultate există atât acele fete care sunt considerate tocilare, dar și acele fete care se cred cool.

Claire e genul de fată inteligentă care merge la fiecare curs, care citește, e studioasă. Aceasta intră într-un conflict cu Monica, fata din facultate care se crede cool, care chiulește și merge la o groază de petreceri cu toți băieții. Acel conflict nu se termină cu bine, Claire ajungând să fie amenințată cu moartea de către Monica, lucru care o determină să se și mute din internat.

Ajunge să locuiască în Casa de Sticlă împreună cu Eve, Michael și Shane. Claire habar nu avea că în acest oraș există vampiri, ba chiar că acesta este condus de ei. Eve îi explică să nu iasă după ce se lasă întunericul. Ei i se părea ciudat, până când în cafeneaua unde muncea Eve a fost „agățată” de către Brandon, un vampir tânăr. Aceștia patru, Claire, Eve, Michael și Shane, ajung să aibă o mică problemă cu Brandon. Shane face o înțelegere cu el, înțelegere pe care Michael nu o acceptă.

„El stătea cu capul plecat, adâncit în muzica lui; îi privi degetele, mișcându-se ușoare și iuți pe coarde, trupul, balansându-se în ritm, și avu o profundă senzație de siguranță. Nimic rău nu i se putea întâmpla în preajma lui Michael. Pur și simplu, o știa.

De foarte multă vreme vampirii din Morganville, cei care conduceau orașul, doreau o carte neapărat. Nimeni nu știa cum arată acea carte și ce se află în ea. Claire vine cu ideea să falsifice cartea pe care urma s-o dea la schimb pentru înțelegerea făcută de Shane cu Brandon. Oare vor reuși să învingă răul?

„Nu era decât o casă, iar cei care și-o împărțeau erau doar copii, iar dacă exista ceva rău, ei bine, acel ceva era afară!”

Cartea e plină de suspans în unele locuri, în unele locuri e plină de acțiune, lucru care mi-a plăcut destul de mult. Nu pot să zic că m-a fascinat într-un mod deosebit, dar mi-a plăcut. Recomand întreaga serie. Voi reveni și cu recenzia pentru al doilea volum.

Unele dintre volumele seriei le găsiți AICI (inclusiv volumul 1) cu prețuri între 1.99 – 3.99 lei iar altele sunt disponibile AICI cu prețuri între 3 și 3.50 lei.

Lectură plăcută!

Ce mai citiți?

Ce îmi recomandați?

# Alex

 

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns