Recenzie

Recenzie Jocul lui Gerald de Stephen King * Alex

Titlu: Jocul lui Gerald

Autor: Stephen King

Editura Nemira

București, 2014

Nr. pagini: 315

Genul: Psyhological Horror, Thriller

Notă: 10/10

Din punctul meu de vedere, „Jocul lui Gerald” de Stephen King e și o carte psihologică, nu doar horror. Cel puțin așa cred eu.

„Jocul lui Gerald” e genul de carte care aș vrea să nu se mai termine, sau măcar să existe un al doilea volum. Pentru Jessie, coșmarul începe în momentul în care îi provoacă moartea soțului ei, fără să vrea. Din acel moment rămâne singură în casa lor de vacanță de pe lac, doar ea, vocile din capul ei și câinele flămând.

 Nu-i adevărat. Nimic din tot ce se întâmplă acum nu-i adevărat – se bâlbâi gândul. Și, cum să fie, când acum nici trei ore eram în Mercedes, cu centura de siguranță pusă? Cum să fie adevărat, când acum nici trei ore ascultam ”Rainmakers” la casetofon și mă gândeam că trebuie să mă interesez ce film rulează la cinematograful de aici, în caz că ne hotărâm să rămânem peste noapte în stațiune?

Cum să fie mort soțul meu, când acum nici trei ore cântam împreună cu Bob Walkenhorst? ”Încă o vară, încă o șansă, încă o idilă.” Amândoi știm cuvintele, pentru că-i un cântec nemaipomenit. Și, atunci, cum să cred că a murit Gerald? Cum să cred că așa au evoluat lucrurile? Îmi pare rău, dragii mei, dar cred că visez. Tot ce mi se întâmplă e mult prea absurd ca să fie adevărat. 

Urmează ore de chin pentru ea, fiind legată cu o pereche de cătușe de pat. Ajunge să vorbească cu vocile din capul ei, vocea supusă, vocea lui Ruth și alte voci necunoscute. Începe să-și amintească unele lucruri neplăcute din trecut. În colțul camerei apare o creatură oribilă, un chip alb furișat în umbră, și nu e doar în imaginația ei. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvântare.

Rămâne ca voi să descoperiți toate întâmplările și detaliile acestei povești, să simțiți empatie dar și alte sentimente pentru această femeie aflată într-o situație limită dar care se poate întâmpla oricui deoarece suntem vrând-nevrând victimele circumstanțelor.

Chiar îmi era dor să citesc ceva de la Stephen King.

Vă recomand această carte.

➡ O găsiți AICI la un  preț incredibil.

Lectură plăcută!

Ce thriller psihologic îmi recomandați, vă rog?

Mulțumesc. 🙂

# Alex

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns