Interviu

Interviu 111 Rusanda Cojocaru

1. Bună. Ce ne puteți spune despre dvs.?

Mă numesc Rusanda Cojocaru și sunt inventatoarea Bookletta. Sunt de origine din Chișinău dar locuiesc de 10 ani la București, unde am plecat la 19 ani pentru studii.

2. Ce înseamnă cărțile pentru dvs.?

Cartea pentru mine este ușa dulapului care duce spre Narnia, poarta spre izvorul tinereții fără de bătrânețe, trenul accelerat spre trecut sau viitor, secretul unui vocabular bogat și al unui discurs bine construit, dar cel mai important – cartea ne ajută să decupăm o ușiță în noi înșine – în cine suntem sau în cine dorim să devenim.

3. Cum s-a născut Bookleta?

Bookletta s-a născut din dragostea de carte și dragostea de modă, puse împreună.

4. Care au fost reacțiile vis-a-vis de această gamă de genți speciale?

Reacțiile la vederea genții pentru carte au fost întotdeauna foarte frumoase, cu mici excepții. De obicei, aceste excepții vin dinspre bărbați sau femei care nu se află în target, de aceea ele sunt normale.

5. Consider că ideea dvs. de a vinde Bookleta cu o carte inclusă e un mod și mai bun de a promova lectura. Ce v-a determinat să adăugați și cărțile?

Totul a pornit de la carte. La început a fost Proiectul „Citesc, deci sunt sexy”, și apoi Bookletta, care a fost concepută drept „casa cărții”. Astfel, conceptul este de a îmbrăca și proteja o carte, nu de a umple o geantă. Pentru că anume cărțile au nevoie de toată dragostea noastră în aceste vremuri tulburi, nu-i așa? Ne bucurăm de parteneriat cu scriitori și edituri din România, ne face mare plăcere participarea anuală la Salonul International de Carte Gaudeamus și prezența noastră la lansări și cluburi de carte.

6. Cât de mult a prins ideea de Bookleta în Republica Moldova și cum se vând gențile în România?

Bookletta a ajuns deja în toate colțurile României și Republicii Moldova, de asemenea în majoritatea capitalelor europene și chiar în SUA și unele state din Asia și Africa. Ne bucurăm mult pentru fiecare nouă clientă dintr-un loc îndepărtat al lumii. Cărțile ne leagă, ele construiesc noi punți de comunicare, pretutindeni.

8. Ce alte modele aveți în vedere în anul ce vine?

Tocmai am lansat colecția Bookletta „Trandafir Moldovenesc”, cu broderie tradițională inspirată din covoarele și iile din nordul Basarabiei. Ce urmează? Multe alte modele și surprize. Urmăriți-ne pe Facebook și veți fi printre primii care află!

9. A devenit Bookleta un stil de viață?

De 4 ani și jumătate, de când am lansat primul model Bookletta, eu n-am mai purtat alt tip de geantă. Pot spune fără falsă modestie că pentru bookaholici Bookletta completează nevoia de a păstra cartea în siguranță (separat de restul lucrurilor din geantă) și în același timp de a avea cartea expusă frumos, ca într-o vitrină de muzeu. Astfel, după ce porți Bookletta, e foarte greu să mai revii la genți „normale”…

10. Un mesaj pentru cititori de pretutindeni, apropo de Bookleta. Vă mulțumesc.

Acum, la sfârșit de an, noi suntem cu o carte bună în fața și cu „mulțumesc” în brațe. Mulțumim tuturor celor ce au participat la evenimentele noastre în 2016: aniversarea Bookletta, deschiderea de showroom, lansarea „Trandafir Moldovenesc”, celor ce ne-au vizitat la stand la târgurile de anul acesta, celor ce ne-au trimis mesaje de mulțumire și poze cu Booklettele lor prin lume. Suntem o familie mare, deja, o rețea de #booklettagirls, femei ce aleg să promoveze lectura prin curaj și prin propriul exemplu, zi de zi.

Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns