Recenzie

Recenzie Sfârtecări de Niall Griffiths *Alex

 

Titlu – Sfârtecări

Autor – Niall Griffiths

Editura Pandora, 2010

Număr pagini : 701

Genul: Funky-Fiction

Notă: 9/10

 

„Sfârtecări” de Niall Griffiths e un roman wow. Chiar dacă mi-a luat destul de mult timp până l-am citit, mi-a făcut plăcere de fiecare dată când am luat cartea în mână.

Cartea ne prezintă povestea unor tineri precum Bill, Margaret, Roger, Laura, Liam, Paul, Colm, Sioned, Maired și Malcolm, născuți sau ajunși din greșeală în Aberystwyth, un orășel de pe coasta vestică a Țării Galilor. Înfrânți de viață, ajung la ușoara autodistrugere prin consumarea tuturor drogurilor.

„Nu mă gândesc decât la un singur lucru. Că nu eu am cerut viața asta. Nu m-am așteptat niciodată la toate ăstea. Nu mai suporți, pleci de-acasă, nicăieri nimic nu e deloc mai bine. Există întotdeauna chestii pe care nu le-ai cerut sau vrut, chestii pe care unele puteri incontrolabile te forțează să le accepți, mai ales că tu oricum nu ai fost dotată cu prea mult control de la bun început. E ca și cum ai pune un animal cu pielea sensibilă într-o cușcă pe care ai scutura-o. Nu avem resursele și calitățile necesare ca să putem traversa în siguranță lumea asta, viața asta nenorocită.”

Cartea este formată din câteva capitole. Fiecare capitol este prezentat de către un personaj, din perspectiva lui. Unele zile din viața lui, prezentul, întâmplări etc.

După părerea mea, prin acest roman, autorul vrea să transmită un mesaj pozitiv tuturor cititorilor, mai ales pentru tinerele generații, indiferent de limbajul vulgar pe care îl folosește. Niall Griffiths ne arată cât de rea poate fi viața trăită cu droguri, alcool și nu numai.

„Există în lumea aceasta forțe care te controlează. Forțe ostile și perfide care încearcă să te încovoaie și să te supună voinței lor, ideilor lor perverse despre cum trebuie să fii tu. Sunt enorm de puternice și nu se vor da în lături de la nimic până nu își ating scopu’, care e de a aduce totul într-o singură unitate; o singură națiune, o singură personalitate, o singură voce.”

Vă recomand cartea și acest autor în general.

Puteți cumpăra cartea de AICI la puțin peste 9 lei.

Un alt roman, Kelly+Victor semnat de același autor îl puteți cumpăra de AICI la doar 9 lei și cu transport gratuit.

# Alex

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns