Recenzie

Recenzie Lacrimi de ceacâr de Tessa Nadir

V-aţi gândit vreodată ce fel de lume ar succede-o pe a noastră? V-aţi imaginat vreodată că şi acolo s-ar naşte poveşti de iubire, de gelozie, ură, iertare şi moarte? Dacă nu, atunci vă propun o asemenea poveste: Lacrimi de Ceacâr.

Acţiunea are loc în oraşul viitorului, Indilon, într-o lume post-apocaliptică, în care tot ce mai rămâne din Terra este doar o fâşie mică de pământ nisipos, înconjurat de o infinitate de ape şi în care Soarele a pierdut lupta cu cerul negricios, se conturează viața personajului principal: Melix. Cu trăsături umane obişnuite, trăieşte într-o pace şi armonie atent controlată prin educaţie şi norme. Ar putea fi oricine din lumea noastră: cineva apropiat, un prieten, sau chiar tu, drag cititor.

Viaţa ei se schimbă atunci când se trezeşte prinsă în mrejele unui personaj atipic pentru acele vremuri, o vrăjitoare care îi vinde o stranie cutie cu 3 sertare, aceasta având puterea de a schimba prezentul. Însă acest artefact al trecutului aduce cu el tot haosul necivilizaţiei, eliberând toate instinctele primare: înşelatul, minţitul, cruzimea…şi ucisul. Melix le va face pe toate, miza fiind una uriaşă: familia pe care o va întemeia.

Tărâmul S.F. se îmbină armonios cu elementele fantasy şi suspansul este creat pas cu pas stârnind interesul şi curiozitatea cititorului. Acesta va fi cu adevărat captivat de descrierile psihologice în momentul în care îşi face loc elementul horror.

Toate acestea nu vin în detrimentul poveştii de dragoste, sau a tărâmului verosimil conturat ca fiind o lume posibilă a viitorului, iar personajele sunt atât credibile cât şi carismatice dezvoltând o compatibilitate aparte între ele.

Aşa cum mesajul de la început: „Demonii din oglindă sunt mai aproape decât par” întâmpină cititorul, pentru lupta pe care personajele trebuie s-o ducă cu proprii demoni, putem invoca şi cuvintele lui Stephen King: „Monştrii sunt reali, fantomele există. Ei trăiesc înăuntrul nostru și uneori, câştigă.”

Cartea o puteți achiziționa de AICI la un preț special.

Lectură plăcută! 🙂

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns