Recenzie

Recenzie Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt

Titlu: Oscar și Tanti Roz
Autor: E. E. Schmitt
Editura Humanitas
Seria Fiction
Nr. pagini 103

Este cel mai citit roman al autorului, adaptat pe scenă dar și pe micul ecran. Oscar are zece ani și este mereu în spital. Nimeni nu are curajul să îi spună că va muri, însă el știe prea bine asta. Are leucemie și nu foarte mult timp rămas.

O infirmieră bătrână pe care Oscar o numește Tanti Roz este singura cu care copilul comunică într-un mod minunat. Aceasta îi spune povești moderne ce se dovedesc a fi lecții de viață în care nimic nu e cum pare a fi.

Tanti Roz îi spune lui Oscar să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi echivalentă cu zece ani și îl îndeamnă să îi scrie epistole lui Dumnezeu pentru a-și alunga singurătatea.

Cartea este formată din aceste mici scrisori către Doamne-Doamne în care copilul povestește toate etapele vieții lui, îmbogățite și asezonate bine cu propria imaginație.

O carte foarte scurtă dar plină de sensibilitate. Demonstrează cum un copil poate percepe mai bine viața dar și moartea, mai bine decât adulții, cum ar fi părinții lui care nu dovedesc maturitatea necesară pentru a-i spune adevărul.

Cred cu tărie că oricine trebuie să citească această minunăție de carte. Este un roman emblematic, e o carte emoționantă, o adevărată experiență, de neuitat.

Aștept părerile celor care au citit-o și îi îndemn pe cei care nu au făcut-o, să o citească deoarece lectura acestei cărți îmbogățește sufletul și mintea.

Cartea o puteți cumpăra de AICI cu 32% reducere.

Alte titluri semnate de îndrăgitul autor puteți achiziționa de AICI cu reduceri semnificative.

Lecturi frumoase de vară!

• Apropo, ce v-ați propus să citiți?
• Ce luați cu voi în vacanță?

# Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

4 comentarii la “Recenzie Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt

 1. Ohooo, mai este pana la vara!
  Asa ca deocamdata am carti pentru primavara! 😉
  Nicolle Krauss: Istoria iubirii (citita acum 1 saptamana), acum citesc ”Marea casa”, de
  aceeasi autoare.
  In urmatoarele zile, doresc sa citesc carti scrise de autori romani: clasici si contemporani,
  pt ca in ultima perioada am citit din scriitori straini: cea mentionata mai sus, apoi Alice Munro si
  Alessandro Baricco.
  Lecturi placute, va doresc tuturor! 🙂

  1. Hei, Manuela. 🙂 Acesta este un articol din vara trecută pe care am reușit să îl recuperez, din fericire. 🙂 Îți mulțumesc că ne-ai împărtășit lecturile tale. Nu am citit încă niciuna din cărțile menționate dar urmează cu siguranță. 🙂

Lasă un răspuns