Recenzie

Recenzie Dragoste n-are plural de Vladimir Drăghia

Titlu: Dragoste n-are plural
Autor: Vladimir Drăghia
Editura Adenium
Ilustrații Andra Iulia Margină
Iași, 2014
Nr. pagini 77

Mulțumesc editurii ADENIUM pentru carte.

“ Omul ăsta cu pătrățele pe burtică are încă forța unui copil neșlefuit. Aia pe care noi toți am pierdut-o acum multă vreme. Sper ca placheta asta de versuri să încapă pe mâinile unui editor de treabă. S-o facă mică-mică, să-ncapă în buzunarul de la piept. Acolo, în dreptul inimii. Whatever. Poți s-o bagi și-n buzunarul de la blugi. Pe buca stângă. S-o mai scoți din când în când și să-ți speli ochii de praf cu o lacrimă stupidă. ” Florin Piersic Jr.

Deși cartea aceasta nu a ieșit mică-mică, dimpotrivă, are un format mai dreptunghiular mare, impactul ei prezis de Piersic rămâne. Paginile din stânga sunt dedicate ilustrațiilor foarte frumoase, simple dar grăitoare.

E greu de imaginat că un bărbat care arată așa bine, care are de toate, scrie totuși poeme de dragoste minunate. Drăghia afirmă că nu suntem carne, oase, sânge și unghii, ci suflete, spirite, sentimente, suntem minuni.

Spune că poeziile sale sunt rezultatul unor sentimente prea puternice, al ielelor prea frumoase, al vinului prea roșu, al orelor prea târzii și al inimii prea tinere. Nu știu despre voi dar eu îl cred pe cuvânt.

Poeziile sale sunt interesante, profunde, frumoase, nu scrise doar să fie scrise. Nu citesc poezie dar cartea lui Drăghia mi-a plăcut. Aceasta arată faptul că în spatele unui bărbat în aparență blazat se pot ascunde sentimente pure și trăiri speciale.

Pană și titlul, Dragoste n-are plural este semnificativ, deși e clar din poeziile lui că nu a existat doar o iubire. Dragoste e la 18 ani, altă dragoste la 20 ani și așa mai departe. Fiecare în parte este dragoste, diferită, altfel, dar dragoste neapărat, nu pluralul ei.

Mă simt ok că l-am citit pe Drăghia poetul, omul de dincolo de aparențe. Știu că va mai scrie pentru că are potențial poate mai mare decât auto-numiții scriitori care scot maculatură pe banda rulantă.

Recomand această carte.

Se poate procura de AICI cu transport gratuit.

Lecturi frumoase de vară!
Ce cărti luați în vacanță?
# Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

4 comentarii la “Recenzie Dragoste n-are plural de Vladimir Drăghia

Lasă un răspuns