Recenzie

Recenzie Lupii trecutului. Sofia (manuscris) de Natașa Alina Culea

 

Am avut șansa de a citi manuscrisul Lupii trecutului. Sofia înainte de publicare. Mulțumesc autoarei pentru încredere și prietenie.

Cuplul prezentat în carte, Fabian și Carina, se află într-o căsnicie care merge în virtutea inerției. Sună cunoscut, nu? Mariajul lor nu mai are nimic în comun cu dragostea și pasiunea. Fabian se simte prins ca într-o capcană, dezorientat și resemnat, cu multe gânduri sumbre asupra viitorului. Ambii soți sunt conștienți de elementul lipsă din relația lor, însă merg mai departe, o practică foarte des întâlnită în zilele noastre, multe persoane se vor regăsi în această carte, îndeosebi bărbați.

Aflat la o nuntă mai simandicoasă, Fabian o întâlnește pe Sofia, este vrăjit iremediabil de tânăra ce îl cucerește definitiv și pentru tot restul vieții. Sofia e întruchiparea dragostei la care visa de mult timp, iubirea însăși. Deși am fi tentați să credem că această relație se va rezuma la a fi o aventură de-o noapte, dat fiind faptul că el este căsătorit, ea va continua. Sofia, la rândul ei, îl iubește pe Fabian, în ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi, aproape 20 de ani.

Povestea lor de iubire este una incredibilă, frumoasă, plină de lucruri neprevăzute, interesante. Cei doi par a fi destinați să rămână împreună, dar va divorța Fabian de Carina? Va renunța el la viața previzibilă și confortabilă de dinainte de a o întâlni pe Sofia?

Trebuie să vă spun că Sofia nu este doar o tânără oarecare, este o fată foarte inteligentă, senzuală, analitică, cu un trecut despre care nu este dispusă să vorbească, nici măcar cu Fabian. Ea este muza pictorului Carol Hess, care nu pictează nimic altceva decât nudurile ei.

Personajele sunt conturate atât de precis, încât nu este nevoie să fie menționat în carte „a spus Carol” sau „a răspuns Sofia”. Este de ajuns să citești dialogul ca să realizezi imediat despre cine este vorba. Aceste dialoguri fac deliciul acestui roman complex.

 

… însă faptul că suntem victimele împrejurărilor pare a fi valabil și acest caz. Care împrejurări? Veți afla singuri, citind cartea Lupii trecutului a scriitoarei contemporane Natașa Alina Culea.

Minunatul trailer al cărții îl găsiți AICI. 🙂

Am citit și celelalte două romane ale autoarei. Așa cum prima carte, Natașa, bărbații și psihanalistul e diferită ca temă și structură de Marat, așa și Lupii trecutului. Sofia este o abordare total diferită față de primele două, atât ca viziune, cât și ca stil literar.

Carte este scrisă din două perspective, cea a lui Fabian și perspectiva naratorului, o abordare foarte interesantă venind din partea unei femei.

Concluzionând, romanul este intens, realist, romantic…, ne vorbește despre destin și despre trecutul ce ne urmărește mereu ca o umbră, adeseori una întunecată. O carte ce va stârni cu siguranță multe controverse. O carte care ne va pune pe gânduri pe toți.

Citate din carte:

Este trist să se termine o relație, dar infinit mai trist să continue doar pentru că am făcut niște promisiuni în care am crezut pentru un timp; amândoi înfometați și ostoiți ca doi ogari care continuă cursa atunci când nu mai este nimic de pierdut, darămite de câștigat. Treisprezece ani de căsnicie se împlinesc taman astăzi. Treisprezece ani bătuți ca niște cuie în mine, ani care au trecut brăzdându-mi pe chip albii secate de izvoare, argintându-mi tâmplele. Ani de resemnare.

M-am căsătorit ca mulţi alţii, din aceleași motive ca ale altora, am trăit până acum simţind în fiecare dimineaţă acel gol persistent care te face să te gândeşti de două ori dacă ai de ce să te ridici din pat. Ceva lipsea. Înțelegeam asta, dar nu mi-a trecut prin cap că putea fi cineva. Lipsea Ea. Atâtea zile trecute agale, fără noimă, atâția ani de melancolie pasivă, m-am bucurat pentru victorii mărunte, am deplâns nefericiri comune, privind viața dintr-un colț din care nu mai aștepți un dublu orgasm de la ea. Merită această noapte toată așteptarea? M-aș mai naște o dată doar pentru asta!

Ileana Cosânzeana dansează și cântă, sfâșiindu-mi inima cu neasemuirea ei. Am urlat amândoi pe acoperișul lumii și stelele ne-au vorbit despre miracolul existenței noastre. Acel sfârșit de noiembrie pe care nu-l vom uita niciodată.

S-a metamorfozat iar, fata naivă și îndrăgostită a dispărut, a revenit femeia fatală, cea pentru care sexul este o artă a detaliului. Femeia care nu răspunde niciunei presiuni masculine, care își controlează fiecare mișcare, care hipnotizează și subjugă, dar niciodată nu este subjugată, la rândul ei.

 

— Te doare ceva?
— Iubirea asta doare.
— Nu vreau să mă iubești așa. Nu cu prețul ăsta.
— Păcat. Este singurul meu mod de a iubi.

Vă recomand cartea cu multă căldură și vă doresc lectură plăcută!

Cartea o puteți achiziționa de AICI cu 30% reducere.

Iată și restul cărților publicate de Natașa Alina Culea.

Pachetul de autor îl puteți cumpăra de AICI cu 35% reducere.

Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

2 comentarii la “Recenzie Lupii trecutului. Sofia (manuscris) de Natașa Alina Culea

Lasă un răspuns