Recenzie

Recenzie Fir-ar de Amy Anelisse * Cristina

Titlu: Fir-ar

Autor: Amy Anelisse

Editura Smart Publishing

Anul apariţiei: 2015

Nr. pagini: 327

James este un băiat cunoscut de către toată universitatea ca fiind cel mai bădăran. Asta din cauza faptului că atrage în pat pe fiecare fată pe care o întâlnește. Pentru ca apoi să o arunce afară din casă, fără să aibă vreun sentiment de vinovăţie.

Toate acestea se întâmplă până când într-o zi obişnuită la universitate. Încearcă să flirteze cu o fată care era concentrată total în cartea pe care o citea. Acest lucru nu-l împiedică pe James să o facă să-l privească, aşa că îi smulge cartea din mână. Ea îşi ridică faţa spre el, părând dezamăgită, dar el avea un zâmbet triumfător.

James crede că acum o va atrage că și pe celelalte dar ea se ridică şi cu o privire plină de ură îi cere cartea. Atunci el îşi dă seama că nu va fi tocmai uşor să o cucerească. Aşa că îi propune să se întâlnească cu el în faţa universităţii pentru a-i înapoia cartea. Ea acceptă dar privirea aceea tot nu îi dispare.

După aceea, seara aceea pare totuși reuşită din punctul de vedere a lui James. O plimbare cu maşina şi o discuţie aprinsă. Cel puţin a reuşit să poarte o discuţie, îşi spuse el.
După ceva vreme, el îşi dă seama că simte ceva pentru ea. Vrea să alunge gândul că ar putea fi îndrăgostit deoarece nu poate avea o iubită atâta timp cât tatăl său îl pune să-şi rişte viaţa de câte ori are el chef.

„În trecut nu am fost bun, nu am fost cel mai popular, nu am vrut  fiu unul dintre acei oameni cu conştiinţa încărcată. În prezent lucrez ca să-mi recapăt acele câteva grame de bunătate rămase în mine …”

James ajunge din ce în ce mai apropiat de această fată pe nume Vanessa. În sinea lui îşi spune că trebuie să lupte pentru ea, chiar dacă e prima dată când are acest gând. Dar totul  se dă peste cap când Vanessa îi spune că are un iubit.

„Ea plânge, ea râde, ea glumeşte, ea nu pune la suflet. Ceva ne leagă. Un trecut negru, poate. Un viitor incert, poate.”

Oare ce se va întâmpla cu relaţia lor? Oare chiar vor avea o relaţie mai mult decât de prietenie? Oare Vanessa îl iubeşte sau totul e în zadar? Rămâne doar să citiţi cartea şi să aflaţi.

De mult timp încerc să termin această carte deoarece la început nu mă atrăgea în mod deosebit. Dar dupa ce mi-am spus în sinea mea că trebuie să o citesc indiferent dacă mă atrage sau nu, mi-am dat seama că greşisem total.

Cartea m-a ţinut cu sufletul la gură iar fiecare moment mi se părea palpitant. Din punctul meu de vedere este o carte minunată.

O recomand.

Lectură plăcută!

Vă aștept cu impresii.

Cristina

Distribuie:
Share on Pinterest

Lasă un răspuns