Recenzie

Recenzie Diana cu vanilie de Diana Sorescu

 

Titlul: Diana cu vanilie

Autor: Diana Sorescu

Editura Allfa

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 176

Genul: Jurnal

Nota: 9/10

Cartea este structurată în patru părți:
1. Începuturi.
2. Oameni.
3. Nebuloase.
4. Poezii.

Această carte este dedicată Dianei Sorescu (1987-2013), o jurnalistă cu talent care a plecat dintre noi mult prea devreme, la doar 26 de ani. Destinul ei tragic a impresionat pe toată lumea, atât pe cunoscuți dat și pe cei care îi citeau doar blogul sau o știau destul de vag.

Avea deja o experiență în lumea presei, de 7 ani, debutând încă din adolescență. A simțit că acesta este drumul ei. A scris atât în presa scrisă dar și cea online. A fost cunoscută drept Diana cu Vanilie, nume sub care scria cu vervă, franchețe pe un blog despre oameni și lumea care o înconjura.

„Mi-am făcut blog pentru ca așa am avut chef. E un fel de jurnal pe coli virtuale unde realitatea se mixează cu ficțiunea.”

 

” dianacuvanilie o să fie spațiul unde orice îmi este permis. Uh, de când îmi doream asta! Pot să postez poze cu Hello Kitty, să folosesc cuvinte precum uncool, bullshit sau lovin’ it și să nu mă cenzureze nimeni … n-am plan să devin “blogăreasă” cu renume în online, nu vreau să-mi fac cont pe Twitter … ”

Cum e Diana? Nu calcă, nu se piaptănă, s-a dus la serviciu în pijamale, are obsesie pentru pisicuța Hello Kitty, e gurmandă (trăiește să mănânce) …

Diana cu vanilie are o sensibilitate aparte, este scrisă cu sufletul. Are darul de a sensibiliza orice cititor până la lacrimi. Este scrisă de o femeie specială cu puternice trăiri interioare, cu o bogăție sufletească minunată. Cuvintele ei sunt crâmpeie de suflet, de sentimente mereu pozitive.

Cartea asta am vrut să o citesc de câteva luni bune. Am văzut-o o dată la schimb dar nu a fost să fie. La un moment dat nu mai era la Elefant în stoc. În fine, a venit ca un cadou. Mulțumesc!

Orice aș zice eu de cartea asta nu ar avea sens. Trebuie pur și simplu să o citiți și să o simțiți. Ar putea să curgă râuri de cuvinte și tot să nu cuprindă totul. O carte despre viață, destin, noi înșine, despre dragoste față de orice și oricine.

Cartea o găsiți AICI cu transport gratuit.

Lectură plăcută să aveți!

Vreau părerile voastre despre această carte.

Ce carte citiți acum? 🙂

# Mela

Distribuie:
Share on Pinterest

2 comentarii la “Recenzie Diana cu vanilie de Diana Sorescu

  1. o recenzie minunata,eu am citit-o de multe ori si acum plang pt ca ma intristez mereu stiind ca Diana nu mai e printre noi…pacat!!!!

Lasă un răspuns